Česky

Česky

English

menu
zavřít

Stavba roku 2017 Zlínského kraje zná vítěze

21. 5. 2018

Aktuality

116

Zlín – V XVI. ročníku soutěže Stavba roku 2017 Zlínského kraje uspěly na nejvyšších příčkách hned tři zlínské novostavby.

Univerzitní komplex se pyšní hned dvěma cenami

Zlín – V XVI. ročníku soutěže Stavba roku 2017 Zlínského kraje uspěly na nejvyšších příčkách hned tři zlínské novostavby. Prvenství v kategorii Stavby občanské vybavenosti získala stavba na nároží ulic Kvítková a Lešetín I pro Prediko centrum Zlín od autora návrhu Luďka Del Maschia a atelieru IXY. Ve stejné ulici a na protějším nároží s ulicí Lešetín II uspěla i další stavba, hlavní cenu tentokrát v kategorii Domy pro bydlení porota udělila soutěžící stavbě Bytový dům Kvítková, Zlín s invencí Chládek architekti. Dvě ocenění si připsal Vzdělávací komplex Fakulty humanitních studií Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně navržené atelierem AI Design pod vedením Evy Jiřičné. Univerzitní komplex obdržel Cenu hejtmana Zlínského kraje a Cenu Grand Prix arch. Pavla Nováka, která se uděluje významným a svým řešením výjimečným realizacím.

V soutěži Stavba roku 2017 Zlínského kraje bylo uděleno i několik Čestných uznání. Jedno z nich zůstalo rovněž v našem městě. Za povedený architektonický počin ho odborná porota udělila projektu Rekonstrukce Vavrečkovy vily navržené AP atelierem Josefa Pleskota.

Součástí soutěže Stavba roku 2017 Zlínského kraje byla tradičně i soutěž studentů středních průmyslových škol, oboru stavebnictví – Studentská práce roku 2017. O toto ocenění bojovalo celkem 15 studentů, z toho 3 žáci ze Střední průmyslové školy Zlín. Z trojice Zlíňanů svoji práci před porotou úspěšně obhájil Ondřej Běhůnek. Za svůj návrh bytových domů dle zadání soutěže obdržel 2. místo.

Do soutěže v oblasti stavitelství Stavba roku Zlínského kraje 2017 se v rámci 7 kategorií přihlásilo 39 subjektů. Jako každoročně soutěž vyhlásila Krajská stavební společnost při Svazu podnikatelů ve stavebnictví v ČR a Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě. Organizátorem soutěže je zlínská společnost PUBLICITY.

Více o soutěži na www.stavbaroku.zlin.cz.

Nejnovější videoreportáže

Z facebooku

#SledujZlin

Aplikace Mobilní rozhlas

Chcete dostávat do svého mobilu či mailu upozornění na blížící se nebezpečí, odstávky, poruchy a výpadky energií, ankety, pozvánky na kulturní a sportovní akce?

Více informací o aplikaci

App Store Google Play

© 2024 Magistrát města Zlína
všechna práva vyhrazena

Podněty k webovým stránkám
Kontakt: webmaster@zlin.eu

Podněty k webovým stránkám
Kontakt: webmaster@zlin.eu

logo EU

Nahoru